Praliné
artisanale pralines | praliné | Het Suikerdoosje

Praliné is waarschijnlijk de bekendste vulling voor pralines. Deze zachte lekkernij combineert hazelnoten en amandelen die we met suiker karamelliseren en daarna tot een homogene massa fijnmalen. Onze praliné blinkt uit door zijn zalvige textuur en rijke smaak. Klassiek, maar daarom niet minder hemels.

Ganache
artisanale pralines | Ganache | Het Suikerdoosje

Ganache is één van de allergrootste klassiekers uit de chocoladewereld. Door het mengen van chocolade en room ontstaat een smeuïge vulling die perfect kan opgewerkt worden met andere ingrediënten of natuurlijke aroma’s. Het Suikerdoosje beschikt over een brede waaier aan ganache-pralines. Zoals pure chocolade (fondant), melkganache met Irish Cream smaak, sinaasappelsmaak mooi gegoten in een koninklijk kroontje, …

Vloeibare crème
artisanale pralines | Vloeibare Crème | Het Suikerdoosje

U houdt van zoet? Dan zijn onze pralines met vloeibare crème zeker en vast iets voor u. Het hoofdbestanddeel van deze vullingen is speciale fondantsuiker met extreem fijne kristallen. Daaraan ontleent de suiker trouwens zijn witte kleur, typische zachte smaak en stroperige textuur. We beschikken over een uitgebreid gamma aan smaken, variërend van rum & rozijn, over munt of pistache tot framboos, vanille of banaan. Natuurlijk steeds gehuld in een jasje van de beste Belgische (Callebaut) chocolade.

Boter crème
artisanale pralines | Boter Crème | Het Suikerdoosje

Eens een klassieker, altijd een klassieker. Onze ‘Boter crème’ pralines zijn gebaseerd op de rijke traditie van Belgische pralines. Verrijkt met enkele moderne stijlaccentjes, want het oog wil ook wat. En de smaak? Die vertoeft enkele momenten in een romig hemeltje, ideaal om even weg te dromen en alles te vergeten.

Karamel
artisanale pralines | Karamel | Het Suikerdoosje

Karamel maken lijkt eenvoudig, maar schijn bedriegt. Bij onze pralines is de suiker net lang genoeg verhit tot we de perfecte, stroperige, fluweelzachte karamel verkrijgen die we in onze pralines verwerken. Dan combineren we die karamel met onze Belgische chocolade: laat u betoveren door de lekkerste karamelpralines die u ooit zult proeven.

Voor de fijnproevers : onze Dômes
artisanale pralines | Het Suikerdoosje
Marsepein
artisanale pralines | Marsepein | Het Suikerdoosje

Zacht, smeuïg, zoet en 100% natuurlijk… Onze marsepein is het allemaal. Dit beroemde kwaliteitsproduct bestaat uit 50% amandelen en suiker, deze worden gemalen en voorzichtig gemengd. Zo ontstaat een rijke amandelpasta die puur kan verwerkt worden in pralines of verder verfijnd door toevoeging van fruit, noten, koffie, champagne of gianduja. Een hemelse combinatie waarvoor iedereen smelt.

Parels
artisanale pralines | Parels | Het Suikerdoosje

Onze Parels, rond in vorm en smaak, vormen de perfecte aanvulling op het klassieke assortiment pralines. Vaak is de basis van deze producten een zachte ganache, maar Het Suikerdoosje beschikt evengoed over praliné-parels. Juweeltjes zijn ze allemaal. Proef uw Parel!

Cups
artisanale pralines | cups | Het Suikerdoosje

Een Belgische praline in de vorm van een kopje, bij een kopje koffie of thee … dat is een onweerstaanbaar duo. Maak kennis met Cups, een assortiment pralines in de vorm van kopjes. Smultip: het is toegestaan meerdere Cups te eten bij één kopje koffie.